Alya Qistina

Thursday, April 22, 2010

Adamaya =)



Okayy. Ni adam dan maya. Tak pernah dengar ek? Em, pernah tengok cite I’m not Single tak? Malay movie by Lisa Surihani and Farid Kamil. Cite Adamaya ni pun lebih kurang macam cte tu la. Kawin sebab family. Mula2 dulu tak minat pun tapi bila dah tengok addicted la pulak. =)

Best nye cite ni sebab si Adam ni sangat2 sweet n comel. Sweetnya Adam ni sampai dia sanggup sabar tunggu wife dia berubah. Si isteri, Maya ni ada boyfriend. Tapi Adam tak pernah putus asa.

Sayangnya Adam ni kat isteri dia, apa Maya nak, mesti dapat punya la. Pagi2 before nak pergi class, wajib kiss dahi isteri dia.

Comelnya Adam ni bila Maya punya handbag pun dia tolong prepare and bawakkan. Anak pun Adam yang uruskan. Barang2 anak Adam yang settlekan. Comel gila bila Adam prepare surprise romantic dinner untuk Maya.

Cutenya Adam ni , bila Maya marah2, dia boley senyum je. Tak pernah marah Maya bila si Maya yang sangat2 careless ni buat hal.

Hehe..

Kita maybe nampak benda ni sangat simple. Tapi tahu atau tidak, benda2 kecik macam ni la yang buat kita lebih menghargai. My point is, bukan kena manjakan isteri or kena ikut kehendak isteri or layan isteri macam raja, tapi tak salah pun kalau kita cuba rendahkan sikit ego kita untuk kebahagiaan bersama, betul tak? =)

Tuesday, April 20, 2010

mahu jadi macam Miss Law =)

Okay. Sekarang study week. Hidup sekarang hanya untuk study. Yup, qistina sedang menipu. My first freaking scary paper is going to be Social Pharmacy and Public Health subject. Tengah study tadi, tiba2 Dilah ( my so sweet and sassy good friend of mine) tanya aku, “ Qist, kalau kantoi pharmacy nak wat pe?”

Ouh, my Dilah, sumpah, sikit pon dalam hati ni tak pernah pikir camtuh. Kalau aku kantoi, aku rasa papa aku paling frust. Sebab masa sekolah lagi aku nak jadi pharmacist. Pastu dengan slumber tak rasa pape, Dilah kata “ Kalau kantoi, aku nak jadi cikgu, Zue nak dentist, Ain nak cikgu. Kau? Tapi tak boleh nyanyi2 punya course la.” Ceit, sempat plan pulak korang nihhh.

Dilah tanya camtu sebab susah sangat nak survive pharmacy ni. Kalau result nyawa2 ikan tu, sambung degree dalam mimpi je la ok. Oh My God, aku tak pernah pikir benda camtu jadi, sebab macam orang lain jgk, kita pun nak success in our field. Bila Dilah tanya camtuh tadi, tiba2 aku terpikir, kenapa aku tak pernah terpikir camtuh?

Kadang2 kita terlalu pikir yang indah2, yang senang2 saje. Join this and you score. Play well and you win. Yup, it’s really good to be a positive thinker. Tapi the other side yang kita tak nampak, kita pernah pikir tak kalau kita punya plan tak jadi? Or in other word yang kita selalu dengar ‘ Tak sume yang kita nak kita akan dapat ‘. Em, tapi tak bermaksud kena jadi negative thinker, so kita kena rajin berusaha la. Simple.

So, Dilah, kalau aku kantoi pharmacy, aku akan amik pharmacy ni balik. Jatuh hati sama pharmacy sudehh!

*Miss Law, my super gorgeous lecturer. Brilliant, manja dan comel, itu dia!

Tuesday, April 13, 2010

ouh my tengkukkk..

Hari ni, bad day! Bangun tido je pagi tadi, rasa sakit gile tengkuk ni. Just imagine, nak mandi pun susah sangat. Sakit gile. Then, saya call my shushy nangis2 kat dia. Ouh my LV! Sakit hati btol.

Hari ni, lab test. Nasib bek sempat buat mock dispensing. Kelam kabut sikit tu, em, biasa la kutt. Tapi everything was just very fine. Tapi tengkuk ni yang still sakit. Balik tido tido dan tido. ;(

Monday, April 12, 2010

29 je lagiii...

Hey babe, it’s 29 days more to go. Sdey sgt. I’ll miss you penang. Pejam celik, da part 4. Part 5 and 6 nt, buat praktikal kat kelate. Saya akan sangat2 rindukan penang, rindu rumah sewa ni, uitm ni, shushy and the gang, classmates fd4b yang paling best, and I’m gonna miss my MESSY one. Yang paling penting, my super sweet housemates, I’ll miss you girls. Nanti mesti rindu nak pergi makan sama2, kn? Nanti kalau rindu kita, dengar lagu ne-yo, never knew I needed, ok? *Zue, kalau tiba2 la kan rasa nak rindu aku, dengar lagu Casey *jangan ada benci.tak kisah r orang nak cakap bad taste ke pe.hehe

29 hari lagi, saya akan sangat2 manfaatkan masa ngan korang semua. Sebab saya sayang gle2 ouh kat korang ;)


*me and you

Thursday, April 8, 2010

bagus sangat ke?

in this picture :
dilah, zue, ain mahadi, hajar aisyah, irfan, shuk, ain jaja and me *nur fazura sharifudin

ni results quiz phr224 *chemotherapeutics, dermatologies and immunologies!

steps of orix, jimmy and jeremy!


My dear, steps of high heels, kamu tahu atau tidak, dua tiga hari ni tak tahu nape, saya suka senyum sorang2. Ouh, my Vincci, saya tak tahu pe da jadi. Tapi, saya suka macam tu. Saya dapat kawan baru tau tak. Dia funny, ada sense of humor tapi tak suka sikat rambut. Haha. Messy, suka tido, suka makan. ;) tapi dia kata saya gedik, saya gedik ke?
Ouh, yup! For the first time, let me introduce my kesayanganss. ;)

* my jimmy..choo! ;)

* orix
(punya tangan, kaki, perut, hidung yang besaww!)
By the way, saya dapat naruto. My girlfriend, shushy. Dia bagi. Saya bagi nama naruto tu, JEREMY! ;)

* JEREMY