Alya Qistina

Sunday, May 30, 2010

dota dota dota. haish

Dota or Defense of the Ancients.

dari dulu aku asyik dengar orang cerita pasal dota ni. best lah. syok lah. mantap lah. tapi macam aku kisah. korang nak main, main lah. masing masing. :)

tapi bila kenal dengan ameerul ashraf nih, keluar dengan dia, cakap pasal dota. makan dengan dia pon, cerita pasal dota. calling calling dengan dia pon, dota lagi. semua nak dota. orang kata, taksub, okay? okay la awak, hak masing masing :)

tapi bila ramai sangat orang orang kat sekeliling aku ni obses sangat dengan dota, aku pon nak tahu la jugak pasal game dorang tu.

aku tanya kawan kawan, dota tu main macam mana. jawapan dorang.
'oh qist, tu permainan baik punya' lepas tu ketawa mereka meletus letus macam gunung berapi.

aku tanya kat orang lain pulak, jawapan dia, 'tu permainan strategi, orang orang tertentu je boleh main'

hehe, or by,

Wikipedia : Defense of the Ancients (DotA) is a custom scenario for the real-time strategy video game Warcraft III: Reign of Chaos and its expansion, Warcraft III: The Frozen Throne, based on the "Aeon of Strife" map for StarCraft. The objective of the scenario is for each team to destroy the opponents' Ancients, heavily guarded structures at opposing corners of the map.

cara main dia, two teams kena fight against each other. nanti korang boleh pilih hero korang. traxex lah, batrider lah. pastu boleh shopping shopping barang barang untuk si hero ni. kasut lah, glove lah. macam macam.


aku pon try la jugak main dota ni. sebab ramai sangat yang main, dorang macam kecoh sangat benda ni best la konon, so aku macam nak tahu part mana yang best sangat tu. hehe. tapi main asyik kalah sebab menuntut ilmu tak habis. :)

dilah, hajar, zu. nak? hehe

main main for fun boleh lah tapi one day kalau saya join tournament tu, jangan terkejut! :P



oh, ye! yang ni bukan kasut hero dota. ni Jimmy Choo's Pre Fall 2010 collection. latest punya. cantik sangat! thumbs up.

Saturday, May 29, 2010

hey babe, its another new post, walaupun orang cakap blog saya macam whatever :)

selamat pagi dunia. hari hari macam biasa. bangun pagi dengan senyuman. walaupun saya tahu saya dah lambat nak pegi kerja. ye, satu kelemahan saya, punctuality. dah banyak kali kena tegur dengan my dad, kena marah, kena bebel. haish. tapi tu la satu satu kelemahan yang saya memang susah nak ubah. kalau dulu pegi kampus, kalau korang nak tengok qistina, nurul adilah, nur zuriana, nurulain pegi class awal, dalam mimpi je okay? pernah kena tegur dengan lecturers, tapi tak ada kesan langsung. ketegaq no hangpa?

hari ni luangkan masa tengok filem filem, movie movie by my gorgeous, nur fazura. pisau cukur yang entah masuk kali ke berapa belas dah, selamat pagi cinta, gol & gincu. tertarik dengan cerita selamat pagi cinta by the youngest female director, norliana shamsudin ni. sebab cuba bayangkan, dalam cerita ni, fazura as julia yang tak sampai seminggu jumpa/kenal ilham (pierre andre) tapi setuju nak kawin dengan dia. sangat tak masuk akal, kan? tapi hidup sangat bahagia. walaupun tak lama sebab ilham mati, tapi okay, saya dapat message, loyalty itu penting. :)

otak ni terfikir, tak mustahil kalau kita kenal orang tu tak lama pun, tapi kalau hati dah suka, tak salah nak jadi lebih dari kawan, kan? kalau dah jodoh, kenal seminggu pun, Allah dah tulis awak kawin dengan dia, takkan ke mana pun. tapi, yup. ada baik, ada buruknya.

bila terbaca cerita pasal anne ngasri, rasa takut pulak. sape sape tak baca paper kat sini, anne ngasri dah bercerai dengan suami dia, wafi. talak tiga okay uols. dugaan macam tu besar sangat, anne pulak tengah pregnant 4 bulan. anne kenal dengan wafi 3 bulan je dulu, pastu terus decided nak kawin. tapi sekarang, sayang pulak baca pasal dorang, sebab dulu masa sehati berdansa, anne dengan wafi ni, sangat sangat sweet. anne yang macam budak budak. wafi yang kelakar. comel je. kesian anne, anak anak kecik kecik comel comel lagi. macam macam Allah nak bagi ujian kan.

benda benda macam ni buat saya lebih berhati hati. pengalaman sendiri, cerita orang buat saya fikir, betapa pentingnya kenal hati budi pasangan sebelum decide nak share everything dengan dia, hidup sebumbung dengan dia. tapi manusia berubah, hari ni kawin, semua nampak baik je, 20 tahun nanti, siapa tahu. kita, berdoa je. semoga dipermudahkan hidup oleh Allah SWT.

ps: kenal hati budi dulu, okay? sebab kita hanya merancang. Allah yang menentukan jodoh. Insyaallah, kalau ada jodoh kita, tak kemana. kalau ke Bandung pun, takkan kemana. :)

Thursday, May 27, 2010

You Give Love A Bad Name

* Post kali ni tak de kena mengena dengan tajuk. harap maklum.

Beberapa fakta qistina tentang hari ini dan semalam. haish. * start the post with' haish ' :(

Handphone. nak cerita pon sakit hati, sedihh. Macam mana la hp boleh jatuh dalam baldi yang penuh dengan air. Conclusion nya, hp rosak, screen hitam semacam. nak kata hp aku mahal sangat sampai nak kecoh kecoh, memang tak lah tapi tahu tak hp sangat penting? sebab aku sangat sangat suka pics and music. no hp, no pics, no music. sedih kan? humm, hp tu la yang aku bawak pegi mandi sebab nak dengar lagu tiap tiap kali mandi. bak kata irfan , sungguh sedihh!

Bila Rasaku Ini Rasamu by Kerispatih. so? okay, lagu ni banyak kenangan. dulu kalau aku dengar lagu ni, mesti wajib nangis. tiba tiba sedih. sebab, qistina ni bila bercinta, mesti wajib di-curang-i. :( tapi sekarang bila dengar, terdengar, mendengar lagu ni, tak rasa pape lahh. heartless. hati sudah tawar okay?

Blog. okay, blog aku ni dah banyak kali terima sebarang cacian, cercaan, makian dan yang sewaktu dengannya. sebab? first, katanya, post aku yang boleh menimbulkan macam macam kes lain. seperti tanggapan masyarakat kat dia. sebab katanya lagi, sebenarnya ramai yang follow blog aku ni sebab nak tahu kisah aku ngn dia yang sepatutnya dah habis lama dahh . betul ke korang? humm, macam mana aku nak cakap sekarang ni pon aku tak tahu lahh. konklusinya, aku emo plus pelik ngn cik abang sorang nihh. pesanan saya, tolong la faham, n percaya lahh wahai korang, kitorang memang dah tak de pape. kawan sajee tapi tak contact pon. dia dengan hidup dia. saya dengan hidup saya. secondly, kepada pihak pihak yang entah mana mana tiba tiba tak puas hati ngan blog aku. suka hati korang la okay? :) tak larat nak jaga hati semua manusia kat dunia ni. sampai diri sendiri terabai. plus, aku tak buat salah pape pon. pesanan : cakap pakai otak. :)

Nik Hafre! saya tak boleh leave any comment kat your facebook wall. kenapa ek? balik kelate cepat cepat la. deh deh? :)

Drowning by Backstreets Boys. Zu, dilah, ain fasha, irfan, fik, shuk. Rindunya nak karaoke ngan korang. rindu.

Sunday, May 23, 2010

selamat pagi dunia :)

good morning!



mama n papa. i love you!
faris n ayu.
abe hafre n kak fiza.

sweetheart! dilah. hani. hajar. ain jaja. zuzuw. rab. ain fasha. yana.

girlfriends! shushy. zafirah. fiza. syadie. kemma. bunny. ibtisam. merc arch. ikan ficha. nynaa. fifiey. sara. amni. aten

orix

ameerul ashraf.

dan semua yang mngenali diri ini. =)



tomorrow starts today.

Saturday, May 22, 2010

untittled. it's general. okay ke macam ni?


my dear, steps of high heels..
em, i don't know how to start. okay, saya tengah jiwa kacau. dua tiga malam ni asyik fikir benda yang sama. then, i jumped to the conclusion, should i end this up? sebab i think i should give myself a break and start knowing myself a bit. tapi jiwa kacau jugak. ouh, come on qistina, i miss you. the old you yang tak tahu sedih, yang happy happy tak ingat, yang gedik tak bertempat, yang kuat, yang laser. ouh, lemah nye semangat aku lately.

i have such a great family, a lovely parents, yang kiss kiss me everyday, okay, even though they don't talk to each other, well, i still have, happy happy siblings, bengongs bengongs super sweet friends, my mr messy yang, okay i can say, loyal. tapi jiwa kacau jugak sebab orang orang yang sepatutnya x perlu wujud pon in my life.

semalam, i had a nice conversation with my friend, okay, i call him friend. we were talking about our past and honestly, i was crying. friend, if you read this, okay, call me loser. org tak marah. saya cerita about my problem. dia pon sama. dia tak putus putus suruh saya sabar. ikut kata hati. jaga diri. be strong. control marah tu. haha. okay, saya tau saya cepat marah. tapi dengan perangai annoying awak je tahu tak. huhu.

friend, thanks. just thanks. tak tahu nak cakap ape lagi. sorry for all my wrongdoings. org tahu banyak tapi awak pon banyak jugak. huhu. thanks for the advises. kosong kosong, okay? take care. :)

Wednesday, May 19, 2010

awak dengan hidup awak, saya dengan hidup saya (part 2)

ouh, how i wish there will be no part 3 afterwards. Blogger boy, let me explain it in here, and i do really hope we just can end it up here. To the person that i used to call ' abang ' or ' sayang ', okay, honestly, saya da lama maafkan awak. Salah awak. Saya dah lupakan sume. Just, hari tu bila terbaca your blog, biasalah rasa geram. Siapa tak geram kan? Awak pun tau kan bila saya geram macam mana. But, it's just really okay. No worries. Kosong kosong. Let bygones be bygones, for our disagreement, rudeness and failure in fulfilling all the promises , i am sorry. Jaga your girl baik2. =)

Just missing you guys

Let these pictures do all the talking.
















Monday, May 17, 2010

good morning sunshine :)


selamat pagi dunia. macam biasa bila cuti sem, bangun tido, makan, tengok tv, online, mandi. akademi fantasia sampai lebam. memang camtuh je aktiviti tiap tiap kali cuti sem. huhu. bosan. tiba tiba rasa rindu lak nak pergi class. huhu. bangun pagi pagi, kemas tempat tido, prepare breakfast, mandi, jalan kaki pergi class ngan high heels nya. haha. tido dalam class, gelak gelak kan orang, lunch ngan kawan kawan. rindu.

dulu bila rasa tension study, tak sabar sabar nak cuti. bila dah cuti, gedik nak pegi class lak. macam macam qistina. manfaatkan lah cuti ni puas puas qist. bulan 7 nanti dah start buat hospital training yang lagi penat. =)

Sunday, May 16, 2010

home sweet home =)

KELATE
i'm back.
misi: nak tengok akademi fantasia puas2!

Saturday, May 15, 2010

goodbye penang =(

Hari ni je da banyak kali sangat tengok gambar gambar yang sama je. Dekat 8 9 kali asyik tengok je class photos. Lepas tu tengok pulak pics ngan housemates. Sebak sangat rasa bila sedar kitorang ada 2 hari je lagi nak gedik sama sama. 2 tahun rasa sangat cepat. Tak puas gedik ngan korang ag, kita sume dah kena pergi buat hospital training.

B’s. I’ll miss you all. Rasa macam baru semalam pergi class Bel Sir Yeoh masa part 2. =) . Tapi semalam kita pergi dinner, Malam Pra Graduasi, means kita dah nak kena blah dari Uitm ni then pergi sambung menggedik kat hospital masing masing lak. Kalau kita dapat buat praktikal sama sama kan best. =) tahu tak, rasa berat hati sangat nak separate ngan korang. Sebab kita dah sangat rapat, macam siblings. Kalau sorang tak pergi class pon, sume orang nak amik tau. Sorang sakit pon sume orang risau. Birthday sorang sorang memang kita ingat kan? Sorang jatuh tangga pon, sume nak boo jugak kan? =)

Hani, nanti mesti hani rindu nak mintak duit class. Huhu. Nas, we’ll miss your loud sendawa. Mesti rindu Irfan yang gedik, Shuk ngan Fik yang mulut laser, Masyi yang talkative, Syakir n Ain yang sweet, Nadiah yang sangat pemalu. Haziq Mat Top, Pokjat ngan Far yang pendiam, Husni merapu, Bun, Yana, Nasa, Amir Pojan, Abg As – jangan tinggal daku,ok? Iffa yang sempoi, Pah yang dah tak homesick sebab kitorang, Shafiq Salleh, Ema, Aqiey New York. Korang, kalau ada salah aku ngan korang, sorry. Halalkan sume. Jangan lupa our bitter sweet memories. =)

Housemates terrrsayang, sorry kalau ada buat salah. Orix akan rindu korang sume. Hani, jangan nakal nakal. Be more matured sayang. Belajar masak tau. Hajar, jangan blur sangat deh? Jaga Adam n Maya baik baik. Jangan bagi dorang lapar macam hari tu lagi, okay? Rab, nanti kita mesti rindu Rab. Thanks sebab bila kite sakit, Rab suka urut urut kite. =) Ain Jaja, kawin nanti jangan lupa ajak taw. Nanti aku nak perform. Wakaka. Dilah, nanti aku mesti rindu nak gi lepak Ahmad Seafood ngan mu tengah tengah malam. G beli benjo sama sama. Pastu, makan megi tengah tengah pagi buta. LOL. Zuw! lepas ni, kalau aku clumsy ke, letak barang merata ke, lupa ke, dah tak de sape dah nak bebel kat aku tau zu. Huhu. Zu, Iman ngan Mikhail mintak Guess taw. Ain Mahadi, dari hari first mms sampai sekarang, thanks n sorry for everything.

Korang, thanks for the memories. Sayang korang. =)

Uitm, Never Die, rumah sewa, Shushy, rumah kuning, jusco, jangan rindu kitorang,ok?

Ameerul Ashraf, ingat janji kita, jaga diri baik2. Lepas 5 tahun nanti, kita g scuba diving taw.. =)




bye bye uitm..

Saturday, May 8, 2010

awak dengan hidup awak, saya dengan hidup saya, ok?

Aku ada TERbaca satu blog ni dr sorang boy. Jujur, aku tak follow pon blog dia. Just hari tu saja saja gedik gedik busybody aku, aku view blog dia. Katanya, dia melabelkan dirinya sebagai HEARTBREAKER and SWEET TALKER. Ouh, wow! Dari cara dia cakap, macam dia dah banyak kali sakitkan hati girl girl girl yang dia kenal. Dengan ayat ayat power dia tu, maybe banyak girl cair. Tapi sempat pulak dia mintak maaf kat semua girl yang dia dah pernah tipu. Em, macam ramai jee. Bagus sangat ke dia ni eh? Katanya lagi, dia dah banyak kali melukakan hati orang orang yang jujur ngan dia. Dia suka menipu, suka sakitkan hati orang orang yang sayang dia. Tapi part yang paling aku suka baca, bila dia kata dia sangat benci sisi gelap diri dia. Then,dah tahu kenapa buat? Pelik betul.

Aku emo sikit lahh ngan orang orang macam ni. Perlu ke sampai nak pasang ramai? Anda fikir anda hot sangat? Duhhh, whatever. By the way, aku maafkan blogger boy ni sebab aku pon mangsa dia jugak. Kosong kosong ok? End.

apa apa je lahh

Tahu atau tidak, dalam sebuah hubungan, si girlfriend sangat tak suka bila si boyfriend buat benda benda yang menjengkelkan macam..

SATU..asyik asyik sebut pasal ex dia. macam banyak sangat nak cerita kat kita pasal ex dia tu. macam kita tak de ex boyfriend pulak kn?

DUA..puji girl lain. Contohnya, ‘ Wahida tu cun la or Ainul tu superb la ‘. Haish. Sakit hati tau tak?

TIGA..banding bandingkan or sama samakan si girlfriend dengan ex girlfriend dia. Contohnya, ‘ I ske spec U sebab spec U sama ngan ex I punya spec’. Ouh,yeke?

EMPAT..kasaq!cakap ngn kita macam cakap ngn kawan kawan dia lak. Adoyaii. Sakit jiwa nya macam tu..

LIMA..tak romantic langsung. Tapi kalau dah dilahirkan tak romantic, bukan salh dia la kan.. tapi ada jugak si boyfriend yang langsung tak romantic. Kasaq lagi. Sabar je la ngn orang macam ni..

ENAM..huh, banyak lagi…

Buat si boyfriend di luar sana, ego tidak bagus untuk hubungan, =)

Wednesday, May 5, 2010

ini post jiwa kacau, ok?

pernah tak
rasa macam tak ada semangat sangat
rasa macam menyesal
rasa dah tak sanggup lagi
rasa macam kita tak sesuai untuk benda tu
rasa tiba tiba nak moody
rasa confused sangat sangat
rasa macam dah tawar hati
tapi
kita tak tahu nak buat apa
..keliru..

Sunday, May 2, 2010

alynna!

I have a friend. Sangat baik hati, lemah lembut, memang suka mengalah. Cara kitorang kenal, pelik sangat. Bayangkan, kami bermadu. Atau dalam bahasa yang rumit, saya dan dia berkongsi boyfriend. Auww! =) Bila kami dapat tahu kami kena tipu, masing2 mesti la sakit hati, kan? Mesti gaduh2 punya lah. Tapi kami tak. Nak dijadikan cerita, si lelaki ni pilih saya. Tapi tak lama, kami break off. Rupa rupa nya saya baru dapat tahu, masa saya couple dengan my ex boyfriend, si boyfriend ni still pujuk pujuk this girl. Tapi this girl tak pernah cakap pape pun kat saya sebab tak nak saya sedih. Bayangkan, dia sanggup buat macam tu semata mata tak nak saya sakit hati. Sekarang kitorang still contact, tanya khabar. Just imagine, kitorang boley borak lama sangat over the phone cakap pasal kasut. macam2. =)

Alynna, if you read this, just know, I do appreciate all the things happened between us. =)
Thank you, friend!